25 Ocak 2010 Pazartesi

Fırında Sebzeli Et

Geçen gün şu fırın poşetlerinde dana eti pişirsem, acaba nasıl olur dedim? ve denedim...
Sonuçta gayet lezzetli oldu.

Malzemeler
Dana eti
mantar
soğan
sarımsak
havuç
patates
vazgeçemediğim biberiye
sıvıyağ
tuz

Yapılışı
 Tüm malzemeyi çukur bir kaba alıp karıştırıyoruz ve fırın poşetini unlayıp tüm malzemeyi içine koyuyoruz ve 200 derecede fırında pişiriyoruz.

Mis kokulu sağlıklı bir yemek karşınızda...

16 Ocak 2010 Cumartesi

Orman Kebabı

Yine bir misafiriniz geldiğinde güzel görüntüsü ile etkileyici, tadı konusunda da garantili bir yemek :)
Aslında burada servise hazır hali görüntülenmiş değil. Ramazanda yapmıştım ve bugünler için fotoğrafını çekmiştim.Son aşamayı çekmemişim daha sonra çekip ekleyeceğim ama bu hali ilede görmenizde fayda var.

 Malzemeler
1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
yarım demet dereotu
1 çay bardağı sıvıyap
4 domates
250 gr dana yada kuzu et
tuz

Yapılışı
önce etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz ardından  tüm malzemelerimizi küp küp doğruyoruz isteğe bağlı olarak büyüklük ayarlanabilir. Ve tüm malzemeyi alacak büyüklükte bir tencereye yağı koyup tüm malzemeleri pişme sıralarına göre atıp kavuruyoruz sebzelerin ölmesi gerekiyor.Son olarakta dereotunu kıyıp bir borcama döküyoruz.Üzerine daha önce pişirdiğimiz etleri serpiştiriyoruz. Malzemeleri kavurduğumuz tencerede domatesleride püre haline gelecek şekilde pişirip üzerine döküp fırına veriyoruz.
Mis gibi sebzeli yemeğimiz hazır, tabiki bu yemeği yazın yapmak lezzet açısından çok daha avantajlı....



13 Ocak 2010 Çarşamba

Atıştırmalıklar

En başta gördüğünüz tavuklu bir karışım, ortadaki bildiğimiz siyah zeytin ezmesi, en sondaki ise bir çoğumuzun bildiği haydari.Ramazan sofralarında çorbanın ardından siz yemekleri tabaklara servis yapana kadar misafirlerinizin atıştırması için iyi oluyorlar.Her zaman bu tarz şeylerin sofraya az servis edilmesinden yanayım, ne kadar az olursa o kadar insanların tadı damağında kalır :)

Tavuklu Meze Malzemeleri
Bir tavuk göğsü
3-4 diş sarımsak
süzme yoğurt
mayonez
1 çay kaşığı kimyon
tuz
tvuk göğsünü haşlayıp suyunu süzüyorsunuz ve sarımsak, kimyon ve tuz ile beraber rondadan geçiriyoruz.Sonra mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.servise hazır.


Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması


Aslında genel tarif yeşil biberden ama içi müthiş güzel olduğu için tüm dolmalarda uyguluyorum.Yine Antalya tarafında yediğim ve çok hoşuma giden bir tad...Ben çok fazla ölçü kullanarak dolma yapamıyorum bibere göre göz kararı pirinç ve baharat ekliyorum ama tahmini birşeyler yazmaya çalışıcam.

Malzemeler
4 adet dolmalık biber (orta boy)
yarım su bardak pirinç
yarım çay bardağı dolmalık üzüm
çeyrek çay bardağı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kuru nane ( tepeleme)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağ

Biberlerin içi temizledikten sonra yıkayıp içlerini tuzlayıp bir kenara alıyoruz.Soğanı rendeleyip bol zeytin yağında tahmini yarım çay bardağı kadar, pembeleşene kadar çeviriyoruz üzerine fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz, şeker,üzüm ekleyip üzerini geçmiyecek kadar su koyup biraz diri kalacak şekilde pişiriyoruz.Bu işlem bittikten sonra tüm baharatları ekleyip biraz dinlendiriyoruz.
Biberlerin içlerini doldurup, üzerine domates kapatabiliriz dibine biberlerin yarısına gelecek kadar su doldurup pişiyoruz. Son işlem olarak isteğe bağlı tabiki bir borcama alıp fırında üzerleri kızarana kadar pişirebiliriz. Bu biraz daha lezzet katıyor.Fırından çıkarınca üzerlerine 1 limon, zeytinyağ ve biraz yeni baharı karıştırıp döküyoruz.Limonu tercihe göre azaltabiliriz.

Afiyet Olsun.

11 Ocak 2010 Pazartesi

Vietnam Salatası

Yaz tatilinde Kalkan coast resturant' da hergün yemeğe doyamadığımız harika bir salata. Özel misafirlerim geldiğinde mutlaka yaptığım özel bir taddır.Uzun uğraşlar sonucu aldığım çok değerli bir tarif.
Malzemeler
2 domates
1 salatalık
1 avakado
yarım demet nane
beyaz lahana

Sosu
yerfıstığı
soğan
sarımsak
cin biber
soya sosu
Misket limon aromalı şurup
limon
zeytin yağ

Yapılışı

Önce domates ardından salatalıkları küp küp doğrayıp kasemize alıyoruz ardından elimiz ile kopardığımız naneleri ve julyen kestiğimiz lahanayı koyup avakadoları iricene kesip üzerine atıyoruz.
Sos için tüm malzemeleri bir mikser yardımı ile karıştırıp salatanın tam ortasına döküyoruz kıvamı ne çok sulu nede koyu olmalı.
Sos için oran vermem imkansız gibi aslında yapmak için önce yenmesi gereken bir salata :)
(Soranlara ayrıntılı ile mail atabilirim.)

Afiyet olsun.