16 Ocak 2010 Cumartesi

Orman Kebabı

Yine bir misafiriniz geldiğinde güzel görüntüsü ile etkileyici, tadı konusunda da garantili bir yemek :)
Aslında burada servise hazır hali görüntülenmiş değil. Ramazanda yapmıştım ve bugünler için fotoğrafını çekmiştim.Son aşamayı çekmemişim daha sonra çekip ekleyeceğim ama bu hali ilede görmenizde fayda var.

 Malzemeler
1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
yarım demet dereotu
1 çay bardağı sıvıyap
4 domates
250 gr dana yada kuzu et
tuz

Yapılışı
önce etimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz ardından  tüm malzemelerimizi küp küp doğruyoruz isteğe bağlı olarak büyüklük ayarlanabilir. Ve tüm malzemeyi alacak büyüklükte bir tencereye yağı koyup tüm malzemeleri pişme sıralarına göre atıp kavuruyoruz sebzelerin ölmesi gerekiyor.Son olarakta dereotunu kıyıp bir borcama döküyoruz.Üzerine daha önce pişirdiğimiz etleri serpiştiriyoruz. Malzemeleri kavurduğumuz tencerede domatesleride püre haline gelecek şekilde pişirip üzerine döküp fırına veriyoruz.
Mis gibi sebzeli yemeğimiz hazır, tabiki bu yemeği yazın yapmak lezzet açısından çok daha avantajlı....