13 Ocak 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması


Aslında genel tarif yeşil biberden ama içi müthiş güzel olduğu için tüm dolmalarda uyguluyorum.Yine Antalya tarafında yediğim ve çok hoşuma giden bir tad...Ben çok fazla ölçü kullanarak dolma yapamıyorum bibere göre göz kararı pirinç ve baharat ekliyorum ama tahmini birşeyler yazmaya çalışıcam.

Malzemeler
4 adet dolmalık biber (orta boy)
yarım su bardak pirinç
yarım çay bardağı dolmalık üzüm
çeyrek çay bardağı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kuru nane ( tepeleme)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağ

Biberlerin içi temizledikten sonra yıkayıp içlerini tuzlayıp bir kenara alıyoruz.Soğanı rendeleyip bol zeytin yağında tahmini yarım çay bardağı kadar, pembeleşene kadar çeviriyoruz üzerine fıstıkları ilave ediyoruz biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz, şeker,üzüm ekleyip üzerini geçmiyecek kadar su koyup biraz diri kalacak şekilde pişiriyoruz.Bu işlem bittikten sonra tüm baharatları ekleyip biraz dinlendiriyoruz.
Biberlerin içlerini doldurup, üzerine domates kapatabiliriz dibine biberlerin yarısına gelecek kadar su doldurup pişiyoruz. Son işlem olarak isteğe bağlı tabiki bir borcama alıp fırında üzerleri kızarana kadar pişirebiliriz. Bu biraz daha lezzet katıyor.Fırından çıkarınca üzerlerine 1 limon, zeytinyağ ve biraz yeni baharı karıştırıp döküyoruz.Limonu tercihe göre azaltabiliriz.

Afiyet Olsun.