25 Nisan 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

Ben enginari çok sevenlerdenim, su sıralar pazar tezgahlarında bolca yerini almış durumda. Çok pratik bir zeytinyağlı olmasıda cabası.

4 enginar için tarif vermek istiyorum, siz sayıya göre malzemeleri arttiranilirsiniz.
1 orta boy kuru soğanı yemeklik ama çok ince doğrayip , düduklu tencere içerisine yarım çay bardağı zeytinyağ ile ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Onceden küp küp dogradigimiz 1 havuç, 1 küçük patates, 1 avuç bezelyeyi ekleyip, bir kaç dakika kavuruyoruz ve enginarlari ekleyip yarım limon suyunu ve 1 tepeleme tatlı kasığı tuz ve 2 adet kesme seker ekleyip, enginarlarin hizasında su ekliyoruz ve düduklu tencerede 8 dakika pişiriyoruz. Önce enginarlari servis tabağına alıp, garniturude üzerine ekliyoruz.