25 Ocak 2012 Çarşamba

Harika iki lezzet Nar Eksisi ve Yeşil Tuz

Öncelikle bu iki lezzet refika'nin mutfağına ait. Ben tuzun icerigini biraz değiştirdim orijinalinde biraz daha farklı malzemeler kullanılmıştı.

Nar Ekşisi

5 kilo Narı sıkıyoruz ve bir tulbent yardımı ile bir tencereye süzüyoruz ki puturluk kalmasın. Tencereyi ocağa alıp 3-4 saat kadar kaynatiyoruz. O koca tencerede nar suyundan küçük bir sise konsantre nar eksisi elde ediyorsunuz. Çok kalın bir nar eksisi olmuyor ama çok lezzetli ve konsantre birşey elde ediyorsunuz.

Yeşillikli Tuz


Benim mutfağın favorisi oldu diyebilirim.

Bir bardak Kaya tuzunu robotunuzun içerisine koyup üzerine 2 dış sarımsak 5 dal Dereotu , 6-7 dal taze nane, 5dal biberiyeyi ekleyin ve tuzlar yemyeşil olana dek robotu çalıştırın. Tuzları yağlı kağıt yayılmış bir fırın tepsisine yayip 90 derece fırında tuzlar kuruyana kadar firinliyoruz .
Artik tuzumuz kullanıma hazır. Patates kızartması, yemekler çorbalar herseyde kullanabileceğiniz bir karışım...