18 Mart 2010 Perşembe

Rulo Pasta



Malzemeler
Keki için;
4 yemek kaşığı tozşeker
4 yumurta ( sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri
1 litre süt
3 yemek kaşığı  un
4,5 yemek kaşığı tozşeker
2 yumurta
2 muz


Çok sık yaptığım ve çok pratik bulduğum bir pasta... Ben  iç kreması olarak bazen hazır süt ile karıştırılan dolgu kremaları yada pasta kremalarından dışı içinde kremşanti tercih ediyorum.Böylece zamandan kazanabiliyorum.Hem hafif hemde şahane oluyor.
Hamurun yapımına gelince yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta yoğurt kıvamına gelene dek çırpıyoruz, ayrı bir kapta beyazları iyicene çırpıyoruz ve sarılı karışıma ekliyoruz.un ve kabartma tozunuda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Bu arada 175 derecede fırınımızı açıyoruz ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine hamurumuzu yayıyoruz.karışım az gibi gözükebilir, merak etmeyin, kabaracak.Kızarana kadar pişiriyoruz yanlız bu aşama çok kısa sürdüğü için dikkat edelim.Pişince sıcak iken hemen hamuru rulo şeklinde çevirip üzerine nemli bir bez seriyoruz.Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkarıp, isteğe göre içine krema, muz ekleyip tekrar rulo yapıyoruz.Dışına kremşanti sürüp süslüyoruz.
afiyet olsun