9 Şubat 2010 Salı

Lokum


Malzemeler

1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
100 gr margarin
hindistancevizi
krem şanti


Yapılışı

İlk yaptığımda biraz ufak bir borcam kullanmıştım ama bu ölçülere göre bir fırın tepsisini deneyince işte bu dedim.

önce fırın tepsisinin dibini hindistan cevizi ile kaplıyoruz bu tavukgögsünün kolay rulo olmasınada aynı zamanda yardımcı olacak.
Bildiğimiz tavuk gögsü gibi karışımı ocakta pişiriyoruz ve tepsiyeye hindistancevizinin üzerine yayıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp tavukgögsünün üzerine yayıyoruz ve 1 gece dolapta bekletip,
ertesi gün rulo haline getirip dilimlere ayırıyoruz, üzerine fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.Tavuk gögsünün en şık servis şekli diyebiliriz.
Afiyet olsun...