18 Mart 2010 Perşembe

Yağlı kağıtta Balık

Bu tarif tamamen bana ait tad.Öyle bir lezzet ki yiyenin ta damağında kalıyor, suyuna ekmeği banmadan sakin sofran kalkmayın derim...
Malzemeler

Levrek ( yerine çupra veya çinekop tercihte edilebilir)
1 adet Soğan
4-5 diş sarımsak
Tane karabiber yada toz karabiber
tuz
Taze biberiye ( evinizin balkonunda rahatlıkla büyütebilirsiniz.)
1 küçük çay bardağı su
zeytinyağı (sızma olmasına özen gösterin)

yağlı kağıtların üzerine ince kıydığımız soğanların bir kısmını ekliyoru ve üzerine balığı koyuyoruz, kalan sarımsakları ve soğanları balığın arasına yerleştirip üzerine tuzunu karabiberini ve biberiyesini ekleyip, en son üzerine sızma zeytinyağı gezdirip suyunu da ekleyip resimdeki gibi kapatıp, 200 derecede 45 dakika pişiriyoruz.