16 Eylül 2010 Perşembe

Düdüklüde Tavuk Tandır



Ramazan' da internette gördüğüm bir tarifti(defnenin yaprağında), Derya Baykal ın programında yapılmış, ve çok lezzetli olduğu söyleniyordu, hemen denedim...Sonuç gerçekten harika...

Tavuğu güzelce yıkıyoruz ve kuruluyoruz, yarım limon 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kaşığı şeker, 1 bardak su ile karıştırılıp geniş bir kabın içinde  tavuğa iyicene yediriyoruz.1 saat bu sosun içinde tutarsanız sonuç çok daha iyi olacaktır.Tavuğu alıp düdüklü tencerenin içerisin sırtı altta kalacak şekilde yerleştirilip belini kırıyoruz ve ocağın en küçük gözünde en kısık şekilde 80 dakika pişiriyoruz.Ve dikkatlice bir borcama alıp fırında üzeri kızarana kadar bırakıyoruz. Afiyet olsun...