23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kremalı Mantar soslu et

Fotoğrafını çekmeyi oğum rahatsızlanınca atlamış bulunmaktayım,( resim daha önceden çekilmiş bir yemek davetinden) anne olarak insanın çocuğu hastalanınca pek birşey görmüyor gözü...Ama canım arkadaşım için yazıcam tarifi...
Gerçekten harika bir yemek başta bunu söylemeliyim...Davet sofralarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.Ben marketde özel biftek etini jülyen kestirdim, hoş bir görüntü oluyor, ama ister bonfile, ister biftek kullanarakta rahatlıkla yapabilirsiniz..Hem basit hemde çok sık bir yemek...
Etlerimizi önce kavurup biraz sıvıyağ ekleyip pişiriyoruz isterseniz ızgarada yapabilirsiniz, üzerine sos için mantarları ince ince kıyıp, tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz birazcık sıvayağ ile sarılaşana kadar kavuruyorum ben, ve üzerine bir paket krema ile 2 dal kadar taze biberiye ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyip fokurdamaya başlayınca hemen kapatıyoruz tuz ekleyip, etlerimizin üzerine döküp servis ediyoruz.
Harika bir lezzet, mutlaka deneyin...