18 Eylül 2010 Cumartesi

Baklava dediğin böyle olur...

Bayram yemeğini ve detayları veremedim sizlere, ama bayram baklavasının fotoğrafını çekmeyi atlamadım...
Bizde biraz farklıdır bayram kahvaltıları, daha doğrusu eşimin ailesinde,bu durumdan şikayetçimisin derseniz? Tabi ki hayır çünkü; gelenekler ,görenekler önemli kılar bayram günlerini,kalabalık sofralar mutlu eder insanları.
Kayınvalidem 2 gün önce başlar hazırlıklara Nohut ekmeğinin mayasını tutar, çok nazlıdır maya başında bekletir geceleri, sonra una karışır yine bekler mayalansın...Arefe akşamı sofrada yerini alır.Baklavalar pişirilir, rengine ve kabarıklığına göre puan verilir.
Ve bayram sabahı namazdan sonra yemek yenir.Evet yanlış duymadınız yemek...
Tavuklu terbiyeli şehriye çorbası
yahni
tavuk büryan
nohutlu ekmek
sonra ortaya tepsiyle baklava gelir, herkes istediği kadar yer.Daha bitmedi son olarakda sütlaç.
Tabi biz gençler artık sütlaca yer kalmadığını söyleyip pes ediyoruz,ama eski toprak kayınpederim sonuna kadar devam eder :)
Bu bir gelenek, kaybolmaması ve yaşatmamız gereken bir gelenek...