28 Ekim 2010 Perşembe

Şekerpare

Hamur malzemesi

250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
fındık içi

YAPILIŞI
Hamur için gerekli tüm malzeme karıştırılır, iyicene yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlı tepsiye dizilip üzerlerine fındık  konulur.Bezelerin üzerine hafif bastırın bu arada.
Daha önceden yaptığınız ve ılınmış olan şerbeti fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine dökün, şerbetini çekmesini sağlayın. Ben şerbeti dökünce biraz üzerini folyo ile örtüp daha çabuk yumuşamasını sağladım.
Ağızda eriyen güzel bir şekerpare tarifi..Çok beğeni topladığını söylemeliyim.