Yapımı kolay ve yemekle pek arası olmayan çocuklar için ilgi çekici.
Patatesleri haşladıktan sonra ezip içerisine tereyağ, çok az süt, tuz ve renk vermesi için salça ekleyip avcumuzda şekil veriyoruz.Kuyruk için tazesoğan, kulaklar için badem veya ceviz, gözlere kuşüzümü burun için ise kırmızı kuru üzüm kullandım.
Kırmızı Elmalar
Elma tatlısı |
İstediğiniz sayıda elma, her elma için 1 tepeleme tatlı kaşığı tozşeker, çaykaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası malzemelerimiz.
Yapılışı
Elmanın önce ortasını oyup, sonra kabuklarını soyuyoruz, ki bu ortasını oyarken dağılmalarını engelliyor.
Bir tencereye alıp daha önceden gıda boyası ile karıştırdığımız toz şekeri tüm elmaların üzerine gezdiriyoruz.1 çay bardağı su ilave edip orta ateşte kabağı kapalı elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Pişme esnasında çubuk tarçın, karanfil gibi koku verici baharatlar ekleyebilirsiniz.
Soğuma işlemide tamamlandıktan sonra koyu kıvamda hazırladığınız krem şantiyi elmaların ortasına sıkabilirsiniz.
Afiyet olsun...