5 Ekim 2010 Salı
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Butları
Aslında daha önce eklediğim tariflerden biri ama benim yemekten büyük keyif aldığım çok lezzetli bir tarif olduğu için durmadan ekliyorum.
1 kilo tavuk budu yada pirzolasına 1 paket çiğ krema ekleyip içinede şöyle bir kaç dal taze biberiye ve tuz katıp, güzelce harmanlıyoruz.Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletiyoruz yada sabahtan marine edip akşam yapabiliriz, asıl amaç ne kadar fazla marine olursa krema tavuğu o kadar yumuşatır.
Önceden ısınmış fırınımıza sostan çıkarıp galeta ununa buladığımız tavukları dizip 200 derecede bir güzel üzerleri çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.