7 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz


Kereviz yemeğini portakal ve nar suyu kullanıp daha önceleri pişirmiştim ama ayva eklemeyi ilk kez denedim ve iyi ki de denemişim.Müthiş bir tad çıktı ortaya daha önce sofra dergisinde rastlamıştım sanırım ama orada halka halka doğranıp iç içe geçirilmişti ayva ile kereviz.Ben günlük herzaman pişirdiğimiz yöntem ile pişirmeyi tercih ettim.önce bir soğanı incecik doğradım ardından bir havuç ile kavurdum.1 Adet ayva ve 1 adet kerevizi küp küp doğrayıp üzerine yarım limon ve 1 portakalım suyunu ekleyip kısık ateşte pişirdim. Eğer biraz suya ihtiyacı olursa kaynar su ekleyerek tamamen pişene kadar bekleyebilirsiniz.Çok leziz olacağından emin olabilirsiniz.