1 Ekim 2011 Cumartesi

Şeftali Marmelatı

Malzemeler

1 kilo Şeftali
1 kilo Şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, reçel yapıyorsunuz ve sulumu oluyor!!! O zaman mutlaka bir mutfak tartısı edinin derim... Meyvenın çekirdeği kabuğu derken oran bozuluyor...

 1 kilo çekirdeğinden ve kabuğundan ayıklanıp rastgele doğranmış şeftaliyi tencereye alıp üzerine 1 kilo şekeri ekledim, hiç bekletmeden ocağa alıp kaynattım.Süresini kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynatarak ayarladım.Birde bir tabağa biraz reçel döküp bakabilirsiniz. Bu arada kaynamaya başladığı anda blenderden geçirdim marmelat kıvamında olması için, siz reçel yapmak isterseniz küp küp kesebilirsiniz şeftalileri.
Şimdi tam şeftali zamanı..Harika bir tadı kaçırmayın derim...