18 Aralık 2010 Cumartesi

Elmalı Turta


1 paket margarin, 4 yemek kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu ve 1 yumurta ile alabildiği kadar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.hamurun yarısını buzdolabına kaldırıyorsunuz.Bu arada 3 elma, 4 yemek kaşığı şeker ve tarçını rendeleyip karıştırıyorsunuz.Dışarıda bekleyen turta hamurunu yuvarlak bir borcam veya pasta kabına yayıyorsunuz üzerine elinizle suyunu süzdüğünüz elma rendesinide yayıyorsunuz ve dolabta beklettiğiniz hamuru elmaların üzerine rendeliyorsunuz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz.Fırından çıkarınca biraz soğumasını bekleyip üzerine bol pudra şekeri ekliyorsunuz.Emin olun pişman olmayacaksınız....