8 Şubat 2012 Çarşamba

Pelteli Tavuk Göğsü Tatlısı

Ne yapsam da şöyle çocukların ilgisini çeksem diye düşünürken; Eminönün' de dükkanları dolaşırken bu plastik kadehleri buldum. Hem küçükler, hem kırılmazlar hemde çok şıklar...

Hemen gözlerimde bunlar canlandı, rengarenk ve lezzetli...

Alttaki beyaz tabaka bildiğimiz tavuk göğsü ama un oranını biraz az tuttum ki düzgün bir tabaka oluşsun.

Üzerindeki ise pelte kayınvalidemler her meyveden her meyve suyundan yapar ve çok severler.

Aynı jöle...ama lezzetli ve daha sağlıklı...





Malzemeler (10 adet için )

TAVUK GÖGSÜ İÇİN;
1 su bardağından iki parmak az  un
1 su bardağı şeker
50 gr becel margarin
5 su bardağı süt
yarım paket vanilya

Unu kavurduktan sonra sütü ve şekeri, vanilyayı ekleyip kaynatıyoruz, margarini ekleyip, blenderdan hiç pütür kalmayacak şekilde geçiriyoruz. Kaplara boşaltıp soğumasını bekliyoruz. Soğumadan üzerine pelte karışımını dökerseniz ikisini birbirine karışacaktır.

PELTE YAPIMI

Portakal Peltesi

1 buçuk bardak portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta ( silme)
yarım su bardağı toz şeker

Tüm karışımı bir tenceye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyorsunuz, ve kaynarlığı gittikten sonra çokta soğumadan tavuk göğüslerinin üzerine ekliyoruz.

Kırmızı Pelte

1 buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta (silme)
yarım su bardağından biraz fazla şeker
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
1 çubuk tarçın
6-7 adet karanfil

Tüm malzemeleri karıştırıp aynı şekilde portakal peltesi gibi pişirip içerisindeki tarçın ve karanfil tanelerini  çıkarıp tavuk göğüslerimizin üzerine ekliyoruz. Çok bir tadı oluyor...üzerlerini isteğe göre süsleyebilirsiniz...Ben portakal ve nar kullandım...Aynı pelte tariflerini limon suyundan ( ama limon ekşi olduğu için su ile karışık kullanın) yada hazır meyva suları  mesela vişne suyu ile de yapabilirsiniz....