14 Şubat 2012 Salı

Zerdaçallı Tuzlu Kurabiye



Daha önce kandil simidi olarak verdiğim tarif aslında; her şekilde kullanılabilecek, güzel klasik bir tat.

1 Paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı şeker
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
hamurun yarısına 1 tatlı kaşığı toz zerdaçal ( tepeleme)
1 yumurta sarısı ( akı dışına sürülecek)
aldığı kadar un

Tüm malzemeleri karıştırıp, iyicene yoğuruyoruz. Ben hamurun yarısını ayırıp zerdaçal ekledim. Diğer yarısınıda sade bıraktım.Merdane ile açıp tırtıklı hamur keseceği ile kare ve dikdörtgenler yaptım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.