12 Şubat 2010 Cuma

Etsiz Çiğ köfte

Malzemeler

1 kilo çiğ köftelik esmer bulgur
10 adet et bulyon
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım su bardağı nar ekşisi
1 su bardağı ketçap
1 yemek kaşığı yoğurt
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı 7 çeşit köfte baharatı
yarım su bardağı isot
yarım su bardağı pulbiber

Yapılışı

Öncelikle bulguru geniş ve kapaklı bir kaba alıyoruz, üzerine 6 bardak kaynamış ve içerisinde 10 adet bulyon eritilmiş suyu ilave edip 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz.Bu arada soğan sarımsak rendeden geçirilip diğer malzemelerle karıştırıyor.Sonra bu karışımıda bulgurun üzerine ilave edip iyice yoğuruyoruz.

Tadına bakan herkes dışarıda satılan çiğ köftelerden ayırt edemedi... Hem çok fazla oluyor, hemde 1 hafta gibi bir zaman dolapta kalabiliyor.