15 Şubat 2010 Pazartesi

Reçelli Un Kurabiyesi



Malzemeler

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudraşekeri
aldığı kadar un

Yapılışı

malzemelerin hepsini karıştırıp, yoğuruyoruz. Ne çok sert nede çok yumuşak olmamalı hamurumuz.
Ceviz byüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlak yapıp çok çok hafif elimizle yassılaştırıp ortasını serçe parmağımız ile çukur yapıyoruz.ve yağlı kağıda yerleştiriyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Ama çokda kızartmamamız gerekiyor.Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz,soğuduktan sonra ortalarına istediğimiz kırmızı renkte marmelat koyabiliriz.Ben evde annemin yapmış olduğu mürdüm eriği reçelini kullandım.
Afiyet olsun..