16 Ocak 2012 Pazartesi

Yer Elması Salatası

Güneşli ve soğuk bir pazartesi sabahı karşıladı bizi, öğleden sonra kar gelir mi bilmiyorum ama ben bugünü sıcacık evimde oğlumla beraber geçireceğim...

Şimdi gelelim vereceğim tarife, ben oldum olası çok severim yer elmasını, İlk gördüğüm pazar tezgahından satın alırım, hem meyva olarak tüketirim, hem sebze çorbalarıma koyarım,eytinyağlı yaparım, yeşil salatalarda turp gibi kullanırım, hemde buharda haşlayıp garnitür olarak kullanırım.
Bu tarifte Sofra dergisinde gördüğüm biraz ilave yaptığım sofrada şık durun bir tarif.
Unutmayın bayanlar Yer elması aynı zaman doğal müshil olarakta kullanılıyor, aynı zaman müthiş tok tutuyor ve bu yüzden diyetlerde baş taçı....


Buharda Sebzeler

1 adet havuç
1 adet siyah havuç ( şalgam)
4 adet yer elması
3 adet kornişon turşu
5 adet yeşil zeytin
2 dal yeşil soğan
bir tutam maydanoz
tuz
zeytinyağ
yarım limon

Küp küp doğradığımız yerelması, şalgam ve havucu buharda çok yumuşatmadan diriliklerini korusunlar haşlıyoruz.

Turşu, zeytin, soğan ve maydanozu doğrayıp haşladığımız sebzelerle karıştırıyoruz. Üzerine hazırladığımız zeytinyağ, tuz ve limon karışımını döküyoruz.

Afiyet olsun...