13 Mart 2012 Salı

Bayılıyorum Bu Havuç' a!!!

En sevdiğim kızartma diyebilirim havuç için!

Havucun tatlılığı ve yoğurdun ferahlığı ohh.. 

Havucları ince ince doğradıktan sonra kızartıp, üzerlerine bir çimdik tuz serpiyoruz. Tuzu çok az kullanıyoruz ki havucun tatlılığını bastırmasın.

Havucun sayısına bağlı olarak az veya çok yoğurt ayarı size kalmış ben 6 küçük havuç için 5 kaşık yoğurt kullandım..
Yoğurdumuda söyle hazırlıyorum, 2 kaşık sütaş süzme yoğurta 3 kaşık sulu bir yoğurt ekliyorum karıştırıyorum böylece sakız gibi uzayan güzel bir kıvam ortaya çıkıyor. isteğe göre sarımsak ve tuz ilavesi ile havuçların üzerine döküyoruz.