13 Ağustos 2010 Cuma

Yoğurtlu Biber Turşusu


Evet duyabiliyorum, buda nedir? dediğinizi
Arnavutlar bilirler tabi ki...
Eşimin teyzesine gittiğimizde bolbol yediğimiz bir turşudur, ve biz tüm aile bayılırız. İki sene kadar önce tarifini alıp bende yapmaya başladım ve gayet başarılı oldum.Çok sevdiğimiz turşumuzun tarifini veriyorum.

Malzemeler
1 kilo sarı dolmalık biber ( kalın ve acı olanları tercih ederseniz çok daha lezzetli olur.)
tuz
1 kilo süzme yoğurt

Yapılışı
biberlerin saplarını kesiyoruz, ve bol tuzladığımız yoğurt ile içlerini dolduruyoruz, kavanoza bir sıra koyup üzerine biraz yoğurt ve 2. sırayı ekliyoruz.En son kavanozumuzun kapağını kapatıp 4-5 saat dışarıda bekliyoruz.Kavanozları açıp çökme varsa kalan yoğurttan ekliyoruz.isterseniz biberlerin içerisine ekşimik ile doldurup aralara yoğurtla da yapabilirsiniz.