4 Ağustos 2010 Çarşamba

Domatesli Bulgur Köftesi


Oğlumun büyük bir iştah ile yediği bulgur köftesi...

2 kişilik

Malzemeler

Köftesi için;
1 su bardağı ince bulgur
kaynar su
tuz
4-5 kaşık un

Sos için;
3 domates rendesi
1 sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
tuz
bir tutam taze nane
bit tutam maydanoz
karabiber
sıvıyağ

Yapılışı

Bulguru üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ile ıslatıyoruz.Islatma işlemi sırasında tuzu eklersek daha lezzetli olacaktır.Demlenen bulgurun üzerine un ilave edip yoğuruyoruz.Ben zamanım olmadığı için elimle sıkıp bıraktım sizler ufak toplar yapıp içini serçe parmağınızla hafif çukur yapabilirsiniz.
yaptığınız köfteleri unlamayı unutmayın, haşlarken dağılmamalarını sağlayacaktır.
Onlar biraz dinlenirken ve haşlama suyu kaynerken siz bir yandan sosu hazırlayabilirsiniz, sosumuzda hazır olunca köftelerimizi kaynar suya atıp 5-6 dakika haşlamanız yeterli.Tabaklara alıp sosu ile servis yapabilirsiniz.

Öneriler
sarımsağı ve domatesi ince bir rendeden geçirmenizi tavsiye ediyorum,nane ve maydanozuda ocağı kapatmadan 3 dakika önce atmanızı...
Aynı bulgur köftesini isterseniz sarımsaklı yoğurt ilede ikram edebilirsiniz.Bence güzel bir yaz yemeği...